Houten kapschuur met uniek design

Wilt u een mooie houten kapschuur in uw tuin laten plaatsen? Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe schuur zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is om te kiezen voor een houten kapschuur geheel op maat en gebouwd op basis van uw wensen.

Een kapschuur verschilt van een standaard schuur doordat de wanden gedeeltelijk ontbreken. Hierdoor heeft een houten kapschuur een open ontwerp en een andere functionaliteit. Dit zorgt voor meer openheid en kijk op de tuin en tegelijk kunt u beschut zitten. Automatisch ontstaat er, door het ontbreken van wanden, een overkapping. HAVA Houtbouw biedt vele opties voor een eigen houten kapschuur. Ontdek hier wat we voor u kunnen realiseren.

Schuur met overkapping

Kapschuur met overkapping

Schuur met carport

houten tuinschuur met veranda / carport

Schuur met veranda/carport

Typen kapschuren

Wij leveren vele soorten houten kapschuren. U kunt altijd bij ons een houten kapschuur op maat laten maken, maar natuurlijk kunnen we ook helpen bij het bepalen van een geschikt ontwerp. Wilt u bijvoorbeeld ook uw auto, fietsen of andere voertuigen kunnen stallen onder een overkapping of in een gesloten schuur? Dan kunnen we deze eraan vast bouwen. Gaat het u vooral om het creëren van een fijne buitenplaats waar u beschut onder een overkapping kunt zitten? Dan kunnen we de houten kapschuur zo inrichten dat u er heerlijk een terras onder kunt maken.

Materiaalkeuze

U kunt uit diverse houtsoorten kiezen bij HAVA wanneer u een houten kapschuur wilt laten maken. Kiest u voor een douglas kapschuur of gaat u liever voor een ander type hout? Kapschuren worden vooral gemaakt van douglas, lariks of geïmpregneerd vuren. Voor ieder wat wils. Wilt u uw kapschuur laten ontwerpen en bouwen door een vakkundig bedrijf? Dan kiest u voor HAVA Houtbouw en Tuininrichting! Wij nemen het gehele proces op ons: van ontwerp tot levering. Zo hoeft u zich enkel bezig te houden met uw eisen en wensen voor de kapschuur op maat.

Hoge kwaliteit

Wij werken standaard en enkel met houtsoorten van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn al onze mensen vakkundig opgeleid en hebben zij al veel ervaring in het ontwerpen en bouwen van verscheidene houtbouwprojecten. Al onze schuren zijn van een uitstekende kwaliteit dankzij vakmanschap, expertise en de beste materialen.

Bekijk alle schuren op onze website en ontdek of er iets tussen zit wat u al aanspreekt. Wilt u echt iets op maat laten ontwerpen? Dan bent u bij ons absoluut aan het juiste adres. In principe maken wij elke houten kapschuur op maat, omdat iedere bestemmingslocatie uniek is. We passen het ontwerp hierop aan.

Verder mag u rekenen op het volgende:

 • Een professionele werkwijze;
 • Aandacht voor uw persoonlijke wensen en ideeën;
 • Een hoge betrokkenheid van ontwerp tot levering;
 • De beste materialen van hoge kwaliteit;
 • Totaalservice met houtwerk voor uw gehele tuin.

Onze werkwijze

Wij realiseren graag een houten kapschuur voor u die volledig aan uw verwachtingen voldoet. Om dit te realiseren hebben wij een vaste, duidelijke werkwijze: eerst het ontwerp, dan de montage en als laatste de optie tot levering. Zodra wij al uw wensen hebben geïnventariseerd kunnen wij een 3D model gaan maken. Deze sturen wij naar u toe zodat u een goed beeld kunt krijgen van dit gedetailleerde ontwerp. Aan de hand van uw eventuele feedback kunnen wij ons ontwerp perfectioneren.

Feedbackrondes

Heeft u eerst gekozen voor eiken maar gaat u bij nader inzien voor een kapschuur van douglas hout? Geen probleem, wij passen het graag voor u aan. Ons hout is uitsluitend afkomstig uit Europa en wordt door ons besteld bij een groothandel of houtzagerij. Met een ronde kantenfrees machine zagen wij het materiaal op maat en inspecteren wij de kwaliteit van het hout. Ook kunnen onze klanten kiezen uit diverse beits- en verfkleuren zodat u uw douglas kapschuur helemaal naar wens kunt ontwerpen.

 

Montage en bezorging houten kapschuur

Zodra de bovenstaande stappen allemaal zijn doorgewerkt is het tijd voor de montage van uw houten kapschuur. Onze gespecialiseerde timmerman werkt vakkundig en met kwaliteitsmaterialen en -gereedschap. Ook zorgt hij ervoor dat scherpe randen en kanten worden afgewerkt en dat schroeven zoveel mogelijk op gunstige locaties bevestigd worden.

Zodra de timmerman de montage heeft afgerond nodigen wij u per mail of telefoon uit om uw houten kapschuur in onze werkplaats te komen bekijken. U kunt er dan voor kiezen om de douglas kapschuur dan zelf mee te nemen of u kunt het object, volgens afspraak, door ons laten bezorgen.

Altijd een kapschuur op maat

Uw persoonlijke wensen staan bij ons voorop. Wanneer wij aan de slag gaan met uw kapschuur van douglas hout, kunt u rekenen op onze uitstekende service en kwaliteit. Heeft u tijdens het ontwerpproces vragen of twijfels, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij gaan enkel voor tevreden klanten en bieden u het volgende:

 • Een professionele, klantvriendelijke werkwijze;
 • Oog voor uw wensen, eisen en ideeën;
 • Een complete service: van het ontwerp tot de levering;
 • Hoogwaardige kwaliteit en het beste materiaal;
 • Bezorging op aanvraag;
 • Houtwerk en tuininrichting, met aandacht voor uitstraling en kwaliteit.

Zelf beginnen met ontwerpen?

Heeft u misschien al wat mogelijkheden in uw hoofd voor een houten kapschuur en wilt u uw ideeën verder uitwerken? Dan kunt u op onze website aan de slag met het samenstellen van uw eigen kapschuurontwerp. Dit is inclusief de mogelijkheid om een gerichte offerte te ontvangen. Deze ontwerpmodule is ook beschikbaar voor een berging, schuren, carports en veranda’s.

Vrijblijvende offerte houten kapschuur aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden voor het ontwerpen en realiseren van een houten kapschuur? Neem dan voor al uw vragen of voor meer informatie over onze houtbouwmogelijkheden contact met ons op. Wij staan u deskundig te woord en gaan graag aan de slag met uw douglas kapschuur!

Neem contact op