HAVA gaat samengevat in één woord professioneel te werk. Dat kan u merken aan onze manier van werken. wij geven u professioneel advies, helpen u graag en zijn klantgericht. Of het nu gaat om een nieuw design van een tuinbank, een hele nieuwe schutting of meerdere timmerwerken, wij doorlopen altijd het hele ontwerpproces en productieproces door, om ervoor te zorgen dat we op maat maken wat u van ons verwacht!

Ontwerpen

Met het beginnen van het ontwerp proces, annalyseren wij wat de klant nodig heeft. Als we in kaart hebben gebracht wat de eisen en wensen van de klant zijn, dan beginnen we met het daadwerkelijke ontwerpen. En bij de meeste klanten maken een 3D ontwerp, die we via de mail door kunnen sturen. De klant kan het product dan bijna van binnen en buiten bekijken. Bij het ontwerpen van nieuwe producten kijkt HAVA vooral naar de uitstraling van het product en de kwaliteit. Daarnaast is het voor ons belangrijk of het ontwerp wel efficient gemaakt kan worden. Als het nieuwe product niet aan onze productie eisen voldoet gaan we opzoek naar een betere oplossing. Dan kijken we bijvoorbeeld of een ander houtsoort beter geschikt is. De ontwerpen passen we geheel aan op de stijl van uw tuin. Door de feedback van onze klanten kunnen we onze prducten dan perfectioneren.

Werkvoorbereiding en zagen

Nadat de klant akkoord is gegaan met het ontwerp en order, bespreken wij met u de datum wanneer het product gereed is. Vervolgens gaan beginnen met het werkvoorbereiden. Het hout dat word besteld is afkomstig uit één van de Europese bossen. Dit word naar verschillende groothandels en houtzagerijen getransporteerd. HAVA benaderd dan één van de groothandels, waar het benodigde hout word besteld. Na dat de overige materialen besteld en geleverd zijn, gaan we aan de hand van een tekening beginnen met het op maat zagen van het hout. Het hout werken we zo nodig af met een ronde kantenfrees machine. Tegelijker tijd word ook het hout gecontroleerd op beschadigingen en vieze plekken. Dit word dan indien nodig bijgewerkt.

Verven/spuiten

Als de klant het product wil laten verduurzamen, en het op kleur wil laten brengen, dan spuiten we een extra behandeling op het product. Als dit van toepassing is dan gaat het op maat gezaagde hout naar onze spuiterij. Het hout wordt dan met een verfspuit op uw gewenste kleur gebracht. Hiervoor worden verschillende soorten verf gebruikt. Als u bijvoorbeeld kiest voor een mooie tuinbeits dan blijft de houtstuctuur goed zichtbaar. In tegenstelling tot een dekkende verfsoort, waar de houtstructuur minder in terug komt. de kleuren die wij meestal gebruiken zijn: transparant, grijs en wit. Andere kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk.

Produceren

Als het hout klaar is om verwerkt te worden, dan gaat één van onze timmermannen het volgens tekening monteren. Wij gebruiken hier degelijke bevestigings materialen voor. En als het verantwoord is om een weersbestendige schroef te gebruiken dan denken wij daar ook aan. Wij gebruiken hier speciale schroeven met een AR-coating voor. Deze coating voorkomt dat de schroeven gaan roesten. Ook denken wij om het comfor van de klanten. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de scherpe kanten afgewerkt worden, zodat u uw kleding niet beschadigd. Ook zorgen we ervoor dat bij de producten zo weinig mogelijk schroeven zichtbaar zijn, om het product een betere uitstraling te geven.

Afhalen en bezorgen

Als uw product helemaal klaar is laat HAVA dat aan u weten door even te bellen of een mailtje te sturen. U kunt dan het product bij ons afhalen. U kunt uw product afhalen bij ons op de werkplaats. Ga voor onze loctie naar 'contact'. Als u niet in de gelegenheid bent om uw bestelling af te halen, kan HAVA bij u thuis bezorgen. De klant kan vooraf aangeven of deze de bestelling bezorgd wil hebben, of niet. Voor de bezorg service beschikken wij over een degelijke auto met aanhanger. Soms kiezen wij er ook voor om het product (indien mogelijk) door een bezorg service af te laten leveren. Dit word wel vooraf met u overlegd, zodat u weet wat u kunt verwachten.